21/08/2006

Paula Yates (1960-2000)

Αγγλίδα TV personality, συγγραφέας του Rock Stars in Their Underpants. Φωτογραφήθηκε γυμνή για το Penthouse το 1978 και μετά ασχολήθηκε με τη μουσική δημοσιογραφία γράφοντας στο Record Mirror τη στήλη ‘Natural Blonde’. Εργάστηκε στην τηλεόραση σαν συνπαρουσιάστρια στη μουσική εκπομπή The Tube. Κυρίως ήταν γνωστή σαν η κόρη του παρουσιαστή της τηλεόρασης Jess Yates . H σχέση αλλά και ο γάμος της με τον Bob Geldorf της έδωσε δημοσιότητα αλλά και τρεις κόρες.

Τον αφήνει για τον Michael Hutchence των INXS με τον οποίο κάνει ακόμα μία κόρη (την Tiger Lily). To 1997 o Hutchence βρέθηκε κρεμασμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Sydney. H Paula αρνείται να δεχτεί την αυτοκτονία του και παραφρονεί. Μπαίνει σε ψυχιατρική παρακολούθηση. Συγχρόνως αποδεικνύεται ότι ο Jess Yates δεν είναι ο φυσικός της πατέρας αλλά κάποιος άλλος – και μάλιστα ο τελευταίος καλεσμένος του στο quiz show που παρουσίαζε ο Yates. (με την κορη τους Tiger Lily στην κηδεια)

Μια Κυριακή πρωί μια φίλη της τηλεφωνεί στο σπίτι. Η Tiger Lily απαντά στο τηλέφωνο και της λέει ότι δεν μπορεί να ξυπνήσει τη μαμά της. Η Paula είναι νεκρή πάνω στον εμετό της στο υπνοδωμάτιο. Οι αστυνομικοί βρήκαν ηρωίνη, χάπια και πολλά μικρά μπουκάλια βότκας δίπλα της (…) και αποφάνθηκαν ότι "there was no sign of violence or anything of that nature".

Η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ότι ‘ο θάνατος της Paula Yates “was not a suicide, but a result of 'foolish and incautious' behaviour”.H Paula Yates είχε κάνει απόπειρες αυτοκτονίας τα τελευταία δυο χρόνια πριν πεθάνει και ήταν υπό παρακολούθηση από τους γιατρούς της.

Η Tiger Lily τώρα ζει με τον Bob Geldof και τις ετεροθαλείς αδελφές της.

2 comments: